Nationaal Agentschap Erasmus+ Onderwijs en Training mbo-ve
Nationaal Agentschap
Erasmus+ Onderwijs en
Training mbo-ve
Good practices
Op deze pagina vindt u best practice projecten met ECVET-componenten
 
 
Internationale mobiliteit en ECVET: twee voorbeelden
Horizon College en Lentiz bieden hun studenten de kans om onderwijs te volgen dat op de eigen instelling niet mogelijk is. Via lesmodules, die deels bij een buitenlandse onderwijspartner gevolgd worden, worden de mogelijkheden voor de studenten vergroot. In Strategische Partnerschappen, binnen het Erasmus+ programma, worden op dit moment de modules voor de eerste keer uitgevoerd. Van deze twee projecten is een video gemaakt.
In de video’s geven de projectleiders aan waarom ze het initiatief voor de projecten genomen hebben en hoe ECVET daarbij helpt. Horizon College werkt met tien EU-partners aan ‘Engineering Mobility in Europe’. Daarin bereiden ze studenten voor op het werken in een internationale omgeving aan de hand van lesmodules, stages en virtuele opdrachten. Frans van Schaijk: “Wij vinden het heel belangrijk dat studenten voorbereid worden op een steeds internationaler wordende arbeidsmarkt.” Binnen het Strategisch partnerschap ‘Animal Husbandry Exchanges in North West Europe’, dat geleid wordt door Lentiz Groep, ontwikkelen partners uit Nederland, Zweden, Finland en Wales internationale lesmodules op het gebeid van dierverzorging. Studenten krijgen hierdoor de mogelijkheid om een deel van hun opleiding in het buitenland te volgen. Projectleider Gail Wright: “Je bent een pionier, je bent iets nieuws aan het ontdekken, je bent studenten de kans van hun leven aan het geven.”
 
Bekijk de video.  
 
NETINVET
Een mobiliteitsproject van ROC Aventus, gebruikmakend van het Europese project waar KC Handel als partner deel van uitmaakt. De toegevoegde waarde voor ROC Aventus is het valideren van iBPV door de kwaliteitsimpuls bij de beoordeling en examinering die met ECVET beter wordt gestructureerd.

 
 
_________________________________________________________________________

TAMTAM
 
 
Dit project bouwt voort op het Transfer of Innovation project Tiptoe - Testing and Implementing EQF- and ECVET-Principles in Trade Organizations and Education (Call 2008).
De coördinator van dit project is Rob van Wezel van KC Handel.
 
Transferring ECVET and EQF semAntic tools in a Multi-sectoral perspective
_________________________________________________________________________

PEP
Partnerschapproject van KC Handel
 
Partnership for Experimenting with ECVET in a Practical context
  • Practical ECVET experiment
  • 'Face to face' with the project partners
  • What's happening in Europe?
  • Examples of tools and methodologies

 Nieuwsbrief
Of bekijk hier de laatste versie online
Events Calender
oktober 2020
M
D
W
D
V
Z
Z
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Forum
NIEUWE DISCUSSIEPUNTEN
Kunt u doorgeven via het contactformulier >>
Lifelong Learning Programme
This website has been funded with support from the European Commission. The Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
European Commission
CINOP
NCP ECVET is onderdeel van
CINOP