Terugblik | bijeenkomst LLO en Alumni: ‘Met het oog op morgen’

Terugblik | bijeenkomst LLO en Alumni: ‘Met het oog op morgen’

Terugblik | bijeenkomst LLO en Alumni: ‘Met het oog op morgen’ 800 800 ECVET

Korte terugkoppeling bijeenkomst Kennispunt Leven Lang Ontwikkelen – 17 september 2019

Kan Alumnibeleid ook bijdragen aan een Leven Lang Ontwikkelen? Deze vraag stond centraal tijdens de bijeenkomst van het Kennispunt Leven Lang Ontwikkelen op 17 september 2019.

Alumnibeleid

Steeds meer scholen organiseren voor huidige en oud-studenten alumnibijeenkomsten. Goed alumnibeleid is veel meer dan een reünie organiseren voor oud-studenten. Visie, beleid en uitvoering zijn onlosmakelijk verbonden met het stimuleren van een leven lang ontwikkelen binnen en buiten de schoolmuren. Alumni zijn niet alleen de ambassadeurs van de school: ze hebben potentiële scholingsvragen en zijn een verbindende schakel tussen onderwijs en maatschappij, tussen onderwijs en bedrijfsleven, tussen theorie en praktijk.

Duurzame relatie met studenten

Willen oud-studenten hun kostbare tijd investeren in hun school, dan zal deze wat te bieden moeten hebben. Loyaliteit ontstaat niet van de ene op de andere dag, maar wordt idealiter al tijdens de studietijd gekweekt. Wil je een duurzame relatie onderhouden met je alumni, dan begint dit al bij de start van de opleiding. Dit vraagt een andere manier van kijken naar de huidige studentenpopulatie. Het zijn hiermee niet alleen studenten die je als school na het afronden van de opleiding uitzwaait met een diploma, het zijn belangrijke toekomstige bedrijfsrelaties die je als school voor langere tijd aan je wilt binden.

Betrokkenheid Alumni

In deze themabijeenkomst vertelde het Ministerie van OCW over hoe alumnibeleid past in hun actieprogramma met betrekking tot LLO. Daarnaast kwamen ROC Mondriaan International Hotel & Management School, Koning Willem I College met hun A-Academy en Friesland College aan het woord over de meerwaarde van alumni en de visie, beleid en uitvoering die hierbij zinvol is. Zo brengen alumni bijvoorbeeld als gastdocent, praktijkbegeleider of assessor kennis en ervaring in waar een opleiding–en de zittende studenten–hun voordeel mee doen. Ook het curriculum kan aan de hand van de input van alumni worden getoetst op actualiteit en relevantie. Daarnaast kunnen alumni ook betrokken worden bij her-, bij-, nascholing en maatwerkprogramma’s

Hulp of begeleiding nodig?

Neem contact op met een van de
ECVET –experts

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

  • Alles
  • Activiteit
  • ECVET-toepassing
  • ECVET-unit
  • Geen categorie
  • Instrument
  • Publicatie

This website has been funded with support from the European Commission. The Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.