Lancering NLQF-database

Lancering NLQF-database

Lancering NLQF-database 800 800 ECVET


Lancering NLQF-database

Opleidingen en kwalificaties verschillen soms erg van elkaar, dat maakt vergelijken of inschatten van diploma’s en wat iemand kan en kent lastig. De NLQF-database met kwalificaties, die op 1 juli 2020 is gelanceerd, geeft hierover duidelijkheid. Via de NLQF-database kun je informatie over kwalificaties met een NLQF-niveau vinden, vergelijken en delen. Dit is de eerste plek in Nederland waar de informatie over meer dan 600 kwalificaties van vo, mbo en particuliere aanbieders – formele en non-formele kwalificaties – op deze manier beschikbaar is.

Mogelijkheden NLQF-database

Via de database is het mogelijk informatie op te zoeken over kwalificaties met een NLQF/EQF niveau aanduiding. Het gaat hier om kwalificaties uit het formele onderwijs (door de overheid gereguleerd) en het non-formele onderwijs (private opleidingen). Dit betekent dat de formele kwalificaties met een NLQF aanduiding vergelijkbaar zijn.

Leeruitkomsten

Leeruitkomsten In de vergelijking van de kwalificaties zijn de leeruitkomsten cruciaal, die beschrijven wat een iemand kan, begrijpt, en kan doen na het behalen van een kwalificatie. Met andere woorden: leeruitkomsten tonen aan wat de kennis, inzicht, attitude of vaardigheden zijn na het afronden van een leerproces. Belangrijk hierbij is dat de manier waarop men deze heeft verworven niet van belang is.

Internationaal

Er zijn momenteel meer dan 600 kwalificaties in de NLQF-database te vinden en te vergelijken. Deze kwalificaties zijn ook terug te vinden in het nieuwe Europese Europass platform dat op 1 juli 2020 officieel is gelanceerd.

Totstandkoming NLQF-database

De NLQF-database is tot stand gekomen door een samenwerking tussen SBB, Kennisnet, DUO en het NCP NLQF (onderdeel van CINOP), in opdracht van het ministerie van OCW.

Gerelateerd

  • Alles
  • Activiteit
  • ECVET-toepassing
  • ECVET-unit
  • Geen categorie
  • Instrument
  • Publicatie

This website has been funded with support from the European Commission. The Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.