Buitenland: leren of werken

Leren of werken in het buitenland

ECVET kan een behulpzaam middel zijn bij internationalisering. Zowel voor studenten die internationale stage lopen in het buitenland, als voor studenten die opdrachten of delen van hun kwalificatie in het buitenland uitvoeren. ECVET draagt ertoe bij dat de kennis, vaardigheden en competenties die in het buitenland zijn opgedaan een integraal onderdeel worden van het individuele leertraject van de student. Door de leerresultaten vooraf te beschrijven, tijdens het leerproces zichtbaar te maken en na afloop te erkennen, wordt voor de student, een school, maar ook een toekomstig werkgever duidelijk en begrijpelijk wat de student aan kennis en ervaring heeft opgedaan in het buitenland.  Maar vergeet vooral niet dat door de mogelijkheden die internationalisering en het gebruik ECVET bieden, de onderwijsinstelling de aantrekkelijkheid van haar opleiding voor de studenten aanzienlijk kan vergroten.  ECVET geeft de opleiding een kwaliteitsimpuls en draagt hiermee bij aan transparantie, geloofwaardigheid én erkenning van internationaal onderwijs. Laat u inspireren door voorbeelden en instrumenten of neem contact ons op.

Gerelateerd

Filter op

This website has been funded with support from the European Commission. The Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.