Wim Siemann

Wim Siemann_ECVET-expert

Wim Siemann

Adviseur MBO en onderwijsinnovaties
International Mobility Coordinator
EQF/NLQF/ECVET Expert

Al weer wat jaren geleden was ik voor het Albeda op studiereis met het thema: EQF en ECVET en het bouwen van onderwijs, de “ECVET Experience”.
Deze ECVET Experience bracht het innovatieplatform van Albeda ertoe met verschillende opleidingsteams pilots te starten.
De teams zijn met het werkveld en de studenten gaan onderzoeken hoe de nieuwe kwalificatiedossiers konden worden omgezet in nieuwe onderwijsprogramma’s. Daarvoor werd het nieuwe kwalificatiedossier vergeleken met de descriptoren van het NLQF. Vervolgens zijn we bij  Albeda de 21st-Century Skills aan het koppelen aan alle opleidingen. Om deze inzichtelijk te maken voor studenten hebben we het instrument KOMPAS21 met 12 Roc’s ontwikkelt. Albeda wil deze graag ook waarderen voor studenten en hebben de koppeling gemaakt met Edubadges, die dat digitaal mogelijk maken. (Microcredentialing: het opknippen van curriculum in kleine, zelfstandig te certificeren eenheden).

Als lid van het expertteam houd ik mij bezig met internationalisering en ECVET-units, de ontwikkelingen van een Leven Lang Ontwikkelen en Edubadges

This website has been funded with support from the European Commission. The Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.