Nulmeting examinering buitenland

Nulmeting examinering buitenland

Nulmeting examinering buitenland 800 800 ECVET

Nulmeting examinering buitenland

Studenten die kiezen voor een internationale stage willen ook graag in het buitenland een examen afleggen. Immers dat bespaart de student studietijd en het erkende leerbedrijf kan een prima examenlocatie zijn. Het ministerie van OCW, de MBO Raad, het NA Erasmus+, Nuffic en experts van mbo-scholen onderschrijven het belang van deze mogelijkheid, om ook zo ruim baan te maken voor internationalisering in het mbo.

Vrijstelling

Het resultaat van een afgelegd examen in het buitenland kan ‘gewoon’ meetellen voor het behalen van een mbo-diploma door middel van het verlenen van een vrijstelling. De examencommissie kan deze vrijstelling verlenen. Om helder te maken welke ruimte er voor mbo-opleidingen is om examinering in het buitenland te organiseren, ontwikkelden het Nationaal Coördinatiepunt ECVET en het Kennispunt MBO Onderwijs & Examinering een handreiking ‘Examinering in het buitenland’. Deze handreiking staat op de website van het Kennispunt.

0-meting

We zijn erg benieuwd hoeveel studenten in het buitenland een examen afleggen. Om de huidige situatie in het mbo in kaart te brengen van examinering in het buitenland wordt daarom een nulmeting uitgevoerd. We monitoren de komende jaren of helderheid over ruimte in de regels bijdraagt aan het uitbouwen van internationale studentenmobiliteit in het mbo.

Doe mee aan het onderzoek

Klik hier voor het invullen van de vragenlijst. De vragenlijst staat open tot 10 november aanstaande.
Alvast dank voor jullie deelname!

Hulp of begeleiding nodig?

Neem contact op met een van de
ECVET –experts

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

  • Alles
  • Activiteit
  • ECVET-toepassing
  • ECVET-unit
  • Geen categorie
  • Instrument
  • Publicatie

This website has been funded with support from the European Commission. The Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.